Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy tizedmásodperc döntött

MH Országos Akadálypálya Bajnokság 2022

Szöveg: Hovári Nikolett | Fotó: a szerző felvételei |  2022. június 28. 11:10

Június közepén rendezték a Magyar Honvédség Országos Akadálypálya Bajnokságot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) Katonai Testnevelési és Sportközpont (KTSK) szervezésében. A versenyen a HHK honvéd tisztjelölt hallgatói mellett az ország különböző alakulataitól érkezett csapatok mérték össze rátermettségüket.

MH Akadálypálya Bajnokság - 5

Női egyéni versenyben az első helyen Kishanti Petra honvéd tisztjelölt végzett, megelőzve sorrendben Kármán Kitti őrvezetőt (MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred) és Palásti Petra honvéd tisztjelöltet.

Férfi egyéni versenyben a dobogó legfelső fokára Gál Balázs honvéd tisztjelölt állthatott fel, míg az ezüstérmet Nagy Péter törzsőrmester (MH Egészségügyi Központ debreceni állománya) szerezte meg. A harmadik helyen Csernák Martin hadnagy (MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred) végzett.

Csapatversenyben női kategóriában a „Sziporkák” (Müller Zsófia, Kishanti Petra és Palásti Petra honvéd tisztjelöltek) csapata győzött, második helyen pedig az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred csapata (Arany Katalin őrmester, Lascsik Hanna hadnagy és Mester Edit szakaszvezető) végzett.

MH Akadálypálya Bajnokság - 3

A férfiak csapatversenyében a döntő futam izgalmas meglepetést tartogatott. A „Szakemberek” négyese elől - akik az áprilisi HHK kari akadályváltó férfi csapatversenyét nyerték - az első helyet a „Méhészek” csapata (Avramucz Dániel, Méhes Roland, Molnár Márkó és Nagy Kristóf Máté honvéd tisztjelöltek) tizedmásodpercnyi előnnyel szerezte meg. Így a „Szakemberek” csapatának (Toldi Áron, Tomka Boáz, Tóth Patrik és Tóth Roland honvéd tisztjelöltek) meg kellett elégednie az ezüstéremmel, míg a harmadik helyen a „Bokorugrók” (Héring Áron, Kiss Krisztián, Nagy Gergő és Szollár Csongor honvéd tisztjelöltek) csapata végzett.

MH Akadálypálya Bajnokság - 10

Az elismeréseket Bánszki Gábor alezredes, a KTSK vezetője adta át, megköszönve a verseny rendezésében nyújtott segítséget a Honvéd Zrínyi Sportegyesületnek, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Üzemeltető és Kiképzés Támogató Osztály Sportobjektum Üzemeltető Alosztálynak, az MH Ludovika Zászlóaljnak, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének és természetesen az NKE HHK munkatársainak.