Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egyenruha: a webshop a jövő

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. január 10. 12:43

A katonai ruházati ellátó pontokat létrehozó hivatalos mondatok végére alig néhány éve került pont. Nemrég épp a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum ülésén esett szó róluk, pontosabban a ruházati ellátásról, a ruházati költségvetés helyzetéről.

A katonai ruházati ellátó pontok (KREP) pultjának túlsó oldalán új helyzet alakult ki: a ruházati boltok „nyomdokaiba" lépő ellátó pontok ellátó központi kihelyezett raktárakként működnek. A pult innenső oldalán a helyzet változatlan maradt: továbbra is a hivatásos és szerződéses tisztek, valamint altisztek nyitnak be az ellátó pontok ajtóin, hogy hozzájussanak alapfelszerelésükhöz, avagy pótolják ruházatuk hiányzó, netán megkopott darabjait.

A Magyar Honvédség kilenc helyőrségében – Tatán, Debrecenben, Kaposváron, Székesfehérváron, Szolnokon, Hódmezővásárhelyen, Kecskeméten, Veszprémben, valamint Budapesten – az MH Logisztikai Ellátó Központ (MH LEK) szervezeti elemeiként tíz ellátó pont működik, a fővárosban mindjárt kettő, egyikük a Zách utcai „tábornoki" méretes szabóság szomszédságában.

A hivatalos regula szerint, az igényjogosultak (mint említettük: a hivatásos és szerződéses tisztek, valamint altisztek) alapfelszerelésükhöz, ruházatuk pótlásához és cseréjéhez időről időre meghatározott összegű ruházati illetményt kapnak, utalvány formájában. Mondhatnánk, egy szempont szerint: megjelenésük feleljen meg a hatályban lévő honvédségi öltözködési szabályzatnak.

Az írást teljes terjedelmében a Magyar Honvéd magazin január 13-án, pénteken megjelenő számában olvashatják el!