Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együtt, egy kötelékben – új szakaszban a KFOR tartalékos felkészítés

Szöveg: Molnár Dénes tartalékos törzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2021. május 6. 15:22

Közös kötelékben folytatja kiképzését május 4-től az MH KFOR Kontingens 25. váltásába induló tartalékos állomány. A katonák, mielőtt áttelepültek volna a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázisra, saját alakulataiknál készültek feladataik ellátására.

Tartalékosok_felkészülése_KFOR_25 (4)

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred és az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred önkéntes területvédelmi és műveleti tartalékos katonái február elsején kezdték meg az ország több pontján a kiképzésüket a missziós szolgálatra.

Felkészülésük harmadik szakaszában, a két ezred katonái egy hónapon keresztül - az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred irányításával - közös kiképzésen vesznek részt. A tartalékosokat Polyák András ezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte.

Tartalékosok_felkészülése_KFOR_25 (2)

A kiképzést megnyitó ezredparancsnok méltatta a katonák hozzáállását, ezidáig elvégzett munkáját és elmondta: a tartalékos katonák – missziós vállalásukkal – nem csak a területvédelmi ezredek, de a Magyar Honvédség tekintetében is történelmet írnak. Felhívta a katonák figyelmét, hogy más kulturális környezetben, a hazájuktól távol, tudásuk legjavára lesz szükségük a szolgálat teljesítése alatt. A kiképzés eredményes elvégzéséhez az ezredparancsnok sok sikert és kitartást kívánt.

A szakaszok összekovácsolása harcászati felkészítéssel, majd éles lövészettel folytatódik. Ezt követően az állomány komplex harcászati felmérő foglalkozáson vesz részt, ahol az eddig elsajátított ismereteikről, felkészültségükről adnak számot. A kiképzés következő fázisában a szakaszok az MH. 5. Bocskai István Lövészdandár 39. Lövészzászlóaljnál folytatják a misszióra történő felkészülésüket.