Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együttműködés a parancsnokság és az egyetem között

Szöveg: kormany.hu |  2011. szeptember 9. 9:02

Együttműködési megállapodást kötött az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) és a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) Stratégiai Védelmi Kutatóintézete. A dokumentumot Kovács József altábornagy, az MH ÖHP parancsnoka és dr. Tálas Péter, a ZMNE Stratégiai Védelmi Kutatóintézet igazgatója írta alá szeptember 8-án Székesfehérváron.

Az együttműködési megállapodás célja, hogy tudományos programok szervezésével, tudományos kutatások eredményeinek közzétételével és felhasználásával elősegítsék a kor követelményeinek megfelelő biztonság kialakítását, megszilárdítását, valamint a védelmi képességek fejlesztését saját szervezeteik kompetencia-határain belül.

A megállapodás aláírása előtt Huszár János dandártábornok, az MH ÖHP szárazföldi haderőnem főnöke (parancsnok-helyettes), a Tudományos Tanács elnöke ismertette az aláírásra kerülő együttműködési megállapodás előzményét és jelentőségét. A dokumentum aláírása után Kovács József altábornagy hangsúlyozta az együttműködés kölcsönös előnyeit és kérte a jelenlévőket, hogy a megállapodást töltsék meg tartalommal.

Az állománygyűlés résztvevői Aktuális biztonságpolitikai problémák és az MH előtt álló kihívások címmel hallgattak meg előadást a Stratégiai Védelmi Kutatóintézet igazgatójának tolmácsolásában.

(Szöveg és fotó: MH Összhaderőnemi Parancsnokság- VT)