Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elektromos vezetéknek ütközött egy ausztrál Tiger

Szöveg: honvedelem.hu / htka.hu |  2012. március 12. 18:49

Március 8-án, helyi idő szerint a déli órákban elektromos vezetéknek ütközött a hadsereg egyik Eurocopter Tiger ARH típusú helikoptere. A szerencsés kimenetelű balesetet a helikopter személyzete megúszta sérülés nélkül.

Az esetre Queensland délkeleti részén, Maclagan közelében került sor – a helikopter saját bázisának közelében bekövetkezett ütközés után a gép legénysége egy legelőn hajtott végre kényszerleszállást, melyben sem ők, sem a gép nem szenvedett sérüléseket.

A Tiger két fős személyzetét biztonsági okokból azért természetesen orvosi vizsgálatnak vetették alá. Ahogy a Tiger is vizsgálat alá került, de az elérhető információk szerint a gépnek sem okozott nagy megrázkódtatást a vezetékekkel történő közelebbi kapcsolatba kerülés.

Az ausztrál kormány 2001-ben rendelt 22 darabot az Eurocopter által tervezett Tiger ARH (Armed Reconnaissance Helicopters) típusból 2 milliárd dollárért, melyeket licence gyártás keretében a hazai Austral Aerospace gyárában készítették el. A 22. gépet a tavalyi év végén vehették át.