Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közgyűlést tartott a székesfehérvári HTBK

Szöveg: Vigh Tibor mérnök alezredes |  2012. március 12. 17:46

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság adott otthont a Honvédség és Társadalom Baráti Kör székesfehérvári szervezete március 9-én megrendezett éves beszámoló közgyűlésének.

Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka beszédében kiemelte, hogy a Magyar Honvédség is a társadalom szerves része, s katonáink olyan környezetben szeretnek élni, amely vonzó, mint például Székesfehérvár. A katonabarát hangulat jellemzi a város és a megye minden rendezvényét is.

Domján vezérőrnagy hangsúlyozta, hogy a parancsnokság kiemelt és fontos partnernek tekinti a baráti kört, és a társadalmi kapcsolatok további erősítését az irányítása alatt lévő katonai szervezet kiemelten kezeli.

A parancsnok kiemelte a fiatalok hazafias nevelésének fontosságát és a Magyar Honvédség önkéntes tartalékos rendszere hosszú távú, stabil kiépítésének jelentőségét, amelyhez elengedhetetlen a honvédelem ügyét támogató civil szervezetek hatékony együttműködése is.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör székesfehérvári szervezetének elnöke felhívta a figyelmet az együttműködés elősegítésére és a kapcsolatok erősítésére.

Hangsúlyozta, hogy a baráti kör fő célkitűzése, hogy értékeket mentsen és új értékeket hozzon létre.

Fotó: Szilassy László