Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Éles mondatok Erdogantól és Netanjahutól

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. április 8. 6:35

Az izraeli miniszterelnök elítélte azokat a támadásokat, amelyeket a török kormányfő intézett országa ellen. “Érdekeltek vagyunk abban, hogy jó kapcsolatokat tartsunk fenn Törökországgal, és sajnálom, hogy Erdogan örökösen támadja Izraelt” – jelentette ki Netanjahu a hivatalba kerülése első évfordulóján tartott sajtóértekezletén.

Erdogan nem sokkal korábban Párizsban újságíróknak kijelentette, hogy jelenleg Izrael jelenti “a legfőbb fenyegetést a békére" a Közel-Keleten. “Ha egy ország aránytalan erőt vesz igénybe Palesztinában, Gázában, foszforbombákat használ, nem fogunk gratulálni. Inkább azt kérdezzük tőle, hogyan tehette ezt."

Jeruzsálemi sajtóértekezletén Netanjahu azt is elmondta, hogy Izrael és az Egyesült Államok változatlanul eltérően ítéli meg a kelet-jeruzsálemi izraeli építkezéseket. Tárgyalnak róluk, s egyes dolgokban egyetértenek, másokban viszont nem – fűzte hozzá.

Az Egyesült Államok rá akarja venni Izraelt, hogy állítsa le az építkezéseket a palesztinok által magukénak vallott Kelet-Jeruzsálemben.

Címkékévforduló