Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Éleslövészet és laktanyai látogatás

Dócon és Hódmezővásárhelyen járt a helyettes államtitkár

Szöveg: Navarrai Mészáros Márton | Fotó: Kertész László |  2023. november 20. 18:49

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként újonnan beszerzett Lynx, azaz Hiúz típusú páncélozott gyalogsági harcjárművekkel felszerelt zászlóalj kiképzésen résztvevő katonáit látogatta meg dr. Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára november 20-án, Dócon és Hódmezővásárhelyen.

Államtitkári látogatás KLAC1513

Dr. Czermann Jánost Molnár Zsolt ezredes, az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár parancsnoka fogadta a dóci gyakorló- és lőtéren, ahol a helyettes államtitkár a Magyar Honvédség „Embert a vasra!” kampányára jelentkezett katonák alapkiképzésének éleslövészetét tekintette meg. Az alakulat parancsnoka elmondta: a pilot jelleggel bevezetett toborzókampány óriási siker volt, így októberben még egy bevonulást szerveztek a program iránt érdeklődőknek. Az ekkor bevonult közkatonák felkészítése jelenleg is zajlik, a mai napon három lőgyakorlatot hajtottak végre a dóci „homoksivatagban” – tette hozzá.

A látogatás a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyában folytatódott, ahol Molnár ezredes tájékoztatóját követően dr. Czermann János megtekintette a katonák elhelyezési körülményeit, valamint a Lynx gyalogsági harcjárművek telephelyét és most épülő javítóműhelyét.

A helyettes államtitkár Csongrád-Csanád vármegyei látogatása a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Hódmezővásárhely Honvéd Kollégium megtekintésével zárult.

Kapcsolódó cikkek
lynx 01

Íme a Lynx!

2023. augusztus 11. 13:58

index_vadmacska

Lynx – az új „vadmacska”

2023. augusztus 17. 8:00

Lenduletben_4

Lendületben a sereg

2023. november 9. 18:00