Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Életmentés az óriásgéppel

Szöveg: JETfly |  2008. szeptember 15. 9:38

Az Antarctica mentőegység kétfős személyzettel és egy C-17 Globemaster III típusú szállító repülőgéppel nyújtott életmentő segítséget egy bajbajutott 56 éves férfinak a déli sarkvidéken.

A sebesült a helyszínen kapta meg a szükséges ellátást, ami után a C-17-es a McChord támaszpontra szállította. Az egység fő központja a Hickham légibázis, tagjai között pedig találhatunk aktív katonákat, tartalékosokat, illetve a különböző fegyvernemek összekötőit is.

A Joint Task Force Support Forces Antarctica aktuális művelete, az Operation Deep Freeze, amely kulcsfontosságú szerepet tölt be a sarkvidék embert próbáló körülményeinek megismerésében. Számos esetben képes segítséget nyújtani az egység, többek között kutató-mentő feladatokban, segélyszállítmányok kézbesítésében, valamint életmentő műveletekben is. A légierő orvosi egységeit C-17-es, C-130-as, továbbá KC-135 Stratotanker repülőgépek segítik a mentésben.

A mostani életmentő művelet is azt bizonyítja, hogy szükség van az egység munkájára, hiszen rövid időn belül képesek a helyszínre érni, és biztosítani a bajbajutottaknak a szükséges ellátást.