Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Életmentésért adtak át elismeréseket

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Szováthy Kinga |  2021. december 21. 12:55

Közterületi járőrszolgálat idején észlelt tűzeset során tanúsított kiemelkedő helytállásért, valamint életmentő teljesítményért adtak át elismeréseket december 21-én, kedden, Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban.

Elismeres_atadas_Csajbok_Tamas_Zsoltnak_es_Eles_Janosnak_20211221_03 copy

Az emléklapot és érmet Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese adta át, Éles János címzetes rendőr főtörzszászlós, a BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányság, Rendészeti Osztály, Körzeti Megbízott Alosztály körzeti megbízottja, valamint Csajbók Tamás Zsolt főtörzsőrmester, az MH Anyagellátó Raktárbázis, Bázisparancsnokság Tápiószecső raktárvezető-helyettes altisztje részére. Az elismerések átadásán jelen volt Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is.

Elismeres_atadas_Csajbok_Tamas_Zsoltnak_es_Eles_Janosnak_20211221_04 copy

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Budapest XVIII. kerületében, december 14-én, kedden éjszaka a közös járőrpár éppen az Üllői úton haladt a járőrautóval, amikor riasztották őket: kigyulladt egy ház a Kossuth Lajos utcában és egy idős asszony bent rekedt az égő lakásban. A járőrpár tagjai behatoltak az égő helyiségbe és míg egyikük a gáz főcsapot zárta el, a másik megkereste az idős asszonyt, akit aztán közösen menekítettek ki a lángoló lakásból.

A közös járőrnek köszönhetően az időközben kiérkező tűzoltók már úgy kezdhették meg az oltást, hogy tudták: ember már nem tartózkodik az épületben.

Kapcsolódó cikkek