Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzben rekedt idős embert mentett ki az égő lakásból a közös járőr

Szöveg: Faragó Fanny |  2021. december 16. 8:09

Közös járőrszolgálatot látott el Csajbók Tamás főtörzsőrmester és Éles János rendőr főtörzszászlós Budapest XVIII. kerületében, december 14-én, kedden éjszaka. Éppen az Üllői úton haladtak a járőrautóval, amikor riasztották őket: kigyulladt egy ház a Kossuth Lajos utcában, és egy idős asszony bent rekedt az égő lakásban.

„Két-három perc alatt érkeztünk ki a helyszínre és azonnal beszaladtunk az égő ház udvarára. A bejelentővel való kapcsolatfelvétel során kiderült, hogy a lakó gázzal fűt, ezért az volt az első dolgom, hogy elzárjam a gázfőcsapot” – idézi fel a történteket Éles János rendőr főtörzszászlós.

Ez idő alatt Csajbók Tamás főtörzsőrmester megkereste az idős hölgyet a szobában. „A hóna alá nyúltam és megpróbáltam kihúzni. Ekkor ért oda a járőr társam, aki segített kihozni az égő házból a lakót” – részletezi az MH Anyagellátó Raktárbázis Tápiószecső Bázisparancsnokság katonája.

életmentő

A közös járőrnek köszönhetően az időközben kiérkező tűzoltók már úgy kezdhették meg az oltást, hogy tudták: ember már nem tartózkodik az épületben. „Amikor a tűzoltók a helyszínre értek, a lakás már üres volt, hiszen a rendőr és a katona már kihozták a lakásban tartózkodó hölgyet. A fővárosi tűzoltók a mintegy két négyzetméteren égő tüzet egy vízsugárral oltották el, illetve átszellőztették az épületet” - nyilatkozta az M1 aktuális csatorna december 15-ei műsorában Kisdi Márk Máté tűzoltó százados, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az égő házból kimentett nőt az Országos Mentőszolgálat egészségügyi szakemberei - füstmérgezés gyanújával - kórházba szállították.

Az M1 aktuális csatorna műsora itt tekinthető meg.