Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerés a debreceni katonák példaértékű szolgálatáért

Szöveg: Sárkány Beáta főhadnagy | Fotó: Somogyi András törzsőrmester |  2021. február 11. 8:12

Az elmúlt napokban kezdték megkapni a COVID-19 vírus elleni védőoltást a nyolcvan év felettiek a Debreceni Egyetem Klinikai Központ oltópontjain. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái ez alkalommal is számos helyszínen láttak el támogató feladatokat az egészségügyi intézményben.

elism (1)

Hegedűs Márk közkatona és Mező Mihály őrvezető a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Nagyerdei Campusán, az Orvosi Rehabilitáció és Fizikai Medicina Klinikán látott el szolgálatot, ahol az oltásra érkezők útbaigazítása és előszűrése volt a feladatuk. A dandár 39. Lövészzászlóaljánál szolgáló katonák példaértékű hozzáállásáért - az egészségügyi intézmény vezetésének nevében - a kórházparancsnok külön köszönetét fejezte ki a dandárnak.

elism (2)

A helytállás elismeréseként Vantal Zsolt ezredes, a lövészdandár törzsfőnöke érmét adományozott a dicséretben részesített katonáknak. „Nagyon sokat számít egy ilyen elismerés. A Magyar Honvédség és a debreceni dandár is folyamatosan arra törekszik, hogy jó kapcsolatot tartson fenn a civil szférával, akik sok esetben nem látnak bele a munkánkba. A kialakult járványügyi-helyzet az elmúlt időszakban úgy hozta, hogy a katonák a városok utcáin és az egészségügyi intézményekben is nap, mint nap a lakosság körében látják el feladataikat. Teszik ezt az egyenruhához, az esküjükhöz méltóan. Úgy érzem, az elismerés minden bajtársunkat megilleti, akik ebben a nehéz időszakban azért szolgálnak, hogy amennyire csak lehetséges, tehermentesítsék az egészségügyi dolgozókat és támogassák őket a kialakult helyzetben”- fogalmazott az ezredes.

elism (3)