Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismert teljesítmény - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. december 12. 17:30

A kiemelkedő szolgálatért adható SACEUR Recognition Award elnevezésű rangos kitüntetést vehette át a közelmúltban a székesfehérvári MH Nemzeti Telepíthető Híradó és Informatikai Század (DCM-E) katonája, Kálmán Valter Gábor főtörzsőrmester.

A Nógrád megyei Borsosberényből származó altiszt négy évet dolgozott a lengyelországi Bydgoszcz városában működő 3. NATO Híradó Zászlóalj (ennek alárendeltségébe tartozik a székesfehérvári DCM-E) kötelékében, s az ott mutatott teljesítményével érdemelte ki az elismerést.

Kálmán Valter Gábor húsz éve hivatásos katona, korábban szolgált Szentendrén kiképzőként, de tapasztalatokat szerezhetett a logisztika területén is, mint szállítóraj-parancsnok és anyagraktáros. 2007-ben került Székesfehérvárra, ahol az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred logisztikai századánál folytatta pályafutását, illetve az akkori MH Összhaderőnemi Parancsnokságra átvezényelve gépjárművezetőként is tevékenykedett. Misszióban összesen négy alkalommal járt: Koszovóban és Afganisztánban is egyaránt kétszer teljesített küldetést.

Alakulatánál a NATO híradó-informatikai eszközök beszerzéséért és ellátásáért felelt, majd 2017-ben, az 500 órás Stanag L3 angolnyelv-tanfolyam sikeres elvégzése után 3+1 évre szóló beosztást kapott a lengyelországi 3. NATO Híradó Zászlóalj parancsnokságának hadműveleti részlegén, mint technikus altiszt. Számos nemzet – köztük magyar, lengyel, cseh, szlovák, litván, török és kanadai – katonai gépjárműveinek, konvojainak mozgását kellett koordinálnia, emellett a diplomáciai mentességek kiadása szintén a feladatkörébe tartozott.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin december 9-én megjelent számában.)

MH_2022_12_borito