Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar dandártábornok a NATO innovációs hálózatának vezető testületében

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2022. december 12. 19:40

A 2022. december 12-én megrendezett NATO DIANA (Észak-Atlanti Védelmi Innovációs Akcelerátor) innovációs hálózat elnökségi ülésén a magyar jelöltet, dr. Porkoláb Imre dandártábornokot, a Honvédelmi Minisztérium innovációért felelős miniszteri biztosát választotta az igazgatótanács elnökhelyettesének.

porkolab imre ddtbk nyito

A NATO DIANA létrehozásáról a 2021. júniusi, brüsszeli NATO-csúcstalálkozón döntött a védelmi szövetség. Feladata hogy összekösse a nemzetek védelmi innovációs ökoszisztémáját, valamint, hogy lehetőséget biztosítson a startup-ok, kisvállalatok és egyetemek együttműködésére. Az igazgatótanács elnökhelyettese a NATO felső vezetőivel, a DIANA ügyvezető igazgatójával és a DIANA igazgatótanácsának elnökével közösen, a védelmi innováció stratégiai irányainak és kihívásainak azonosításában illetve tervezésében vesz részt. 
 
Dr. Porkoláb Imre dandártábornok kinevezése jelentős lépés a magyar haderő és védelemipar szempontjából, hiszen a terület irányításáért felelős miniszteri biztosként a modern, 21.századi hadsereg fogalmának egyik legfelkészültebb szakértője, személyében a magyar innováció szószólója kerül a legnagyobb nemzetközi védelmi szövetség vezető pozíciójába.

(A Honvédelmi Minisztérium közleménye.)

Kapcsolódó cikkek