Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ellenőrzés a bizalom és a biztonságerősítés jegyében

Szöveg: Demény Andrea |  2009. április 22. 12:32

Az orosz föderáció fegyverzet ellenőrzési központjából magas rangú vendégek érkeztek április 21-én Tatára, az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz Alexandr Vihrov ezredes vezetésével.

A rendezvény elején Csontos Jenő alezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság kiemelt hadműveleti főtiszje tájéjoztatta a bizottságot az ÖHP tevékenységéről. Szó esett a gyakorlóterekről, a technikai eszközökről és a missziós képzésekről is. A tatai alakulatról Kender Tamás alezredes, megbízott törzsfőnök adott tájékoztatást. Az orosz delegáció részéről Virhov ezredes a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár szervezeti és kiképzési rendszeréről kért bővebb információt.

A tatai alakulatnál az Európai Bizalom és Biztonságerősítő Intézkedések (CSBM) ellenőrzését 2008 novemberében hajtották végre utoljára, így a mostani látogatás során számottevő változásról nem esett szó.

A jelentés megtétele után a bizottság a szomódi lőteret látogatta meg, ahol a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatóinak kiképzési foglalkozásait is megtekintették. A helyőrség lőterén ezzel párhuzamosan az OMLT kontingens is lőgyakorlatot hajtott végre, így a vendégek megragadva az alkalmat, rövid ismertetőt kértek Sári Szabolcs alezredestől, a felkészülő állomány parancsnokától.

1595886328
1595886328