Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Előadások és konzultációk a továbbképzésen

Szöveg: Gémes Ildikó |  2012. április 24. 16:34

Az MH Támogató Dandár parancsnoki és vezetői állománya szép környezetben tartotta meg háromnapos továbbképzését a Kiképzési, Oktatási és Regeneráló Központ mályi telephelyén.

Ebben a három napban aktuális, folyamatban lévő, illetve az elkövetkező hónapok szempontjából meghatározó jelentőséggel bíró témákról tartottak előadásokat. A vezetői állomány a konzultációkon megbeszélte a felmerülő kérdéseket, problémákat, ezzel elősegítve az egységes gondolkodást.

A dandár vezénylőzászlósa beszélt a kommunikáció és az együttműködés erejéről. A vezetőknek nap mint nap döntéseket kell hozni logisztikai és személyügyi kérdésekben. Komplexitásuk miatt minden vezető számára fontos, hogy az erre vonatkozó szabályokat és szabályzókat megfelelően és egységesen értelmezzék.

Kun Szabó István dandártábornok, az MH Támogató Dandár parancsnoka az előadások végén hangsúlyozta, hogy az állományról való gondoskodás, odafigyelés és a problémák megelőzése mindenkinek az érdeke.

A továbbképzésen bemutatták az Információ Menedzsment Rendszert is, amely egyelőre még csak néhány alegységnél működik,  kísérleti alkalmazásként. Célja, hogy az ügyvitelre beérkező leveleket elektronikus formában továbbítsák az ügyintézőkhöz és a végrehajtásra kijelölt felelősökhöz, hogy időt és papírt spóroljanak meg, illetve, hogy ellenőrizhető legyen a feladatok időbeni végrehajtása.

Elhangzott: május 18-án rendezik meg a „Helyőrségi Tavaszi Szemle 2012"  elnevezésű programot. A rendezvényre a honvédelmi nap és a Ludovika Fesztivál keretein belül kerül sor a Hősök terén, illetve a Városligetben.

Fotó: A szerző felvételei