Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elöljárói látogatás a déli határon

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. április 24. 15:25

Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékben (MH AIAK) szolgálatot teljesítő katonákat látogatta meg Apáti Zoltán dandártábornok, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsokság parancsnokhelyettese április 24-én, vasárnap.

MH AIAK (3)

Látogatása nem volt véletlen, hiszen a déli határszakaszt védő katonák több mint kétharmada jelenleg önkéntes tartalékos katona, akik a két területvédelmi ezred hatáskörébe tartoznak.

Határmenti ellenőrző útján Apáti dandártábornokot Páli Zoltán ezredes, az MH AIAK jelenlegi parancsnoka tájékoztatta Bácsalmáson az aktuális helyzetről, valamint ismertette a kötelék feladatrendszerét és képességeit. Kitért a feladatba bevont erőkre, eszközökre, illetve a rendőrséggel való közös együttműködésre.

Apáti dandártábornok tájékoztatást kapott a szolgálatot teljesítő katonák ellátási, elhelyezési és szabadidős lehetőségeikről is. Erről – a jelentések mellett – személyesen is meggyőződött, hiszen a nap folyamán meglátogatta a Hódmezővásárhelyen, Bácsalmáson és Hercegszántón települő katonákat.