Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elöljárói látogatás és ellenőrzés a déli határon

Szöveg: Faragó Fanny | Fotó: a szerző felvételei |  2022. március 15. 17:17

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa személyesen köszönték meg az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékben (MH AIAK) szolgálatot teljesítő katonák munkáját március 15-én, kedden, Magyarország déli határszakaszán.

déli_határ_Fanny(6) -  1

A határvédelemben részt vevő katonáknál tett látogatást dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy és Kaszab Zoltán főtörzszászlós. A delegáció tagjait Bánsági László ezredes, az MH AIAK parancsnoka fogadta Kelebián, majd tájékoztatót tartott az aktuális helyzetről, valamint ismertette az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék feladatrendszerét, szervezeti felépítését és képességeit. Előadásában részletesen kitért a feladatba bevont erőkre és eszközökre, illetve a rendőrséggel való kiváló együttműködésre is. A helyi határvédelmi bázison Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy és Kaszab Zoltán főtörzszászlós tájékozódott az MH AIAK-ban szolgálatot teljesítő katonák ellátási, elhelyezési és rekreációs körülményeiről is.

A parancsnoki jelentést követően a vendégek személyesen is meglátogatták a hátárzár mentén szolgáló, a 7. században éppen őrségben lévő katonákat, akiknek személyesen köszönték meg a helytállást.

déli_határ_Fanny(24)

Az elöljárók a látogatás végén elismerésüket fejezték ki Bánsági László ezredesnek és további eredményes munkát kívántak az állomány tagjainak. A parancsnok megköszönte a katonák áldozatos munkáját és felhívta a figyelmet az elkövetkező időszak feszes szolgálatellátására is. A határvédelmi feladatban részt vevő katonák tudják, hogy a honvédség vezetése ugyanúgy számít szolgálatkész munkájukra, ahogyan az a korábbi évek során is történt. A parancsnok megállapította, hogy a katonák mindenhol motiváltan látták el feladataikat, ezzel is biztosítva, hogy az illegális bevándorlók ne tudjanak bejutni Magyarország, így az Európai Unió területére.

déli_határ_Fanny(12)

A látogatás során ismét beigazolódott, hogy a határvédelemben szolgáló, a rendőrség munkáját támogató katonák - a folyamatosan erősödő migrációs nyomás ellenére is - felkészülten biztosítják Magyarország biztonságát, egyúttal a magyar emberek nyugalmát.