Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Előrehozott nőnap Camp Pannóniában

Szöveg: Palotás Levente |  2010. március 2. 8:56

Az MH Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) soraiban természetesen nem csak férfiak szolgálnak, a női nem tagjai is szép számmal képviseltetik magukat. Az MH PRT hetedik váltását összesen 18 hölgy erősíti, akik munkájukkal aktívan hozzájárultak az elmúlt fél év során a kontingens tevékenységéhez.

A 18 fős létszám eloszlását tekintve vannak olyan speciális területek, ahol jellemzően nagyobb arányban reprezentálják magukat a hölgyek, mint például az egészségügyi központ vagy a személyügyi részleg, de mindenhol megtalálhatjuk őket. Még az igazán megterhelő feladatokat végrehajtó Õr és biztosító század (ÕBSZ) állományában is szolgál 3 katonanő, akiknek ugyanazt kell teljesíteniük naponta, mint férfi kollégáiknak.

Most a misszió végén – kihasználva a közelgő nőnap adta lehetőséget – közösen köszöntötte az MH PRT férfi állománya a katonanőket. Az ünnepnap előrehozására azért volt szükség, mert március 8-án a hetedik váltás egy része már hazatér Magyarországra.

Az ünnepségen először Szabó László ezredes, az MH PRT parancsnoka gratulált a hölgyeknek a nemzetközi nőnap alkalmából és megköszönte a fél éves munkájukat. Ezt követően pedig a férfitársadalom többi tagja is sorra köszöntötte a hölgyeket és kisebb ajándékokkal és jókívánságokkal halmozták el őket.