Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Első honvéd emlék- és teljesítménytúra Szentendrén

Szöveg: Kobzos Csaba |  2011. május 25. 17:12

Hagyományteremtő céllal rendezte meg idén első alkalommal – május 21-én, a magyar honvédelem napja alkalmából – az MH Központi Kiképző Bázis (MH KKB) és a Szentendrei Kinizsi Honvéd SE a honvéd emlék- és teljesítménytúráját. A különböző távokon meghirdetett túrának 176-an vágtak neki és sikeresen be is fejezték a versenyt.

1595919309
A résztvevők a Szentendre Kő-hegy – Lajos-forrás – Pilisszentlászló – Borjúfő – Visegrád Apát-kúti völgy – Pilisszentlászló Hegytető – Szentendre közötti útvonalon négy táv között választhattak. A rajtot és a célt a szentendrei Helyőrségi Klubban építették ki. A teljesítménytúrát sikeres teljesítők oklevelet és kitűzőt kaptak.

Nevezés után mindenki megkapta a túra tervezett útvonalát, az úgynevezett itinert, melyen szerepelt a távok rövid szöveges leírása, pecsétek igazolása és egy rövid összefoglaló arról, hogy mit is jelent a magyar honvédelem napja. Az univerzális útiterv mind a négy táv minden adatát tartalmazta. Volt benne egy fekete fehér térkép másolat, táv/szint táblázattal és útleírással is.

A túra útvonalán több helyen is frissítő várta a résztvevőket, a célban pedig a rendezők által biztosított zsíros és vajas kenyér hagymával és savanyúsággal.

Fotó: Fekete János