Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eltemették az Afganisztánban meghalt ötvenedik olasz katonát

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. március 27. 20:46

Állami szertartással búcsúztatták az Afganisztánban 2004 óta szolgáló olasz kontingens ötvenedik áldozatát; Michele Silvestre őrmester március 24-én, egy merényletben vesztette életét, öt katonatársa megsebesült.

1595933417
Giorgio Napolitano olasz köztársasági elnök, Gianpaolo Di Paola tengernagy, védelmi miniszter és a római kormány több tagja is részt vett Michele Silvestri őrmester gyászszertartásán.
A hagyományoknak megfelelően a külföldi misszióban elesett katonát Róma központi templomában búcsúztatták, koporsóját katonatársai vették vállukra. A szertartást a fegyveres erők tábori lelkésze celebrálta.

A 33 éves őrmester március 24-én vesztette életét, amikor a Farah tartománybeli Gulisztánban szolgáló olasz katonákat tálib támadás érte. Silvestri meghalt, öt társa megsebesült, kettőnek súlyos az állapota.
Silvestri hivatásos katona volt, ez volt a hatodik külföldi missziója: a múltban Koszovóban, Irakban és Afganisztánban szolgált. A merénylet előtt tíz nappal tért vissza ismét Afganisztánba, ahol hat hónapig maradt volna.

Az afganisztáni nemzetközi misszióban 2004 óta szolgál az olasz kontingensnek, amelyben jelenleg 3952 katona teljesít szolgálatot. A római parlament januárban 780 millió eurót szavazott meg a kontingens szolgálatának 2012 végéig tartó meghosszabbítására.

Fotó: tg24.sky.it