Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Emlékezés Vay Ádámra

Szöveg: Csehiné Sárkány Beáta |  2009. május 13. 17:40

Vay Ádám születésének 352. évfordulójának alkalmából ünnepi megemlékezés volt a debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár hajdúhadházi kiképzőbázisán.

A hajdúhadházi bázis 2005 májusában vette föl Vay Ádám nevét abból az alkalomból, hogy a 2004 őszén bezárt nyíregyházi Vay Ádám laktanya személyi állománya a debreceni dandárhoz került, azon belül is leginkább a hajdúhadházi bázisra.

A névadó születésének napja alkalmából a katonai szervezet koszorúzással emlékezett meg Vay Ádámról május 8-án Hajdúhadházon. Ünnepi beszédet mondott rr. Bene János történész, muzeológus, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Múzeumok főigazgatója és Kanyó László alezredes, a MH 5. Bocskai István Lövészdandár Logisztikai Zászlóaljának parancsnoka.

A beszédeket követően a MH 5. Bocskai István Lövészdandár képviseletében Kovács József vezérőrnagy, a MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokhelyettese és Dr. Böröndi Gábor dandártábornok, dandárparancsnok koszorút helyezett el Vay Ádám szobránál. Az emlékműnél természetesen elhelyezték az emlékezés virágait az önkormányzatok és társadalmi szervezetek képviselői is.

1595886956
1595886957