Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Érdekvédelmi fórum a nyugdíjasokért

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. április 18. 18:15

Miskolc egykoron igazi katonaváros volt egykoron, ahol napjainkban is sok idős, nyugállományú katona él. A róluk való gondoskodás fontos feladat. Ennek jegyében rendezett egész napos érdekegyeztető fórumot az MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő parancsnokság miskolci toborzó irodája április 14-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található nyugállományú klubok részére.

Szombati Emese Ágnes mérnök őrnagy, az 1. Toborzó és Érdekvédelmi Iroda – Miskolc vezetője az érdekegyeztető fórum megnyitása után bemutatta az iroda egyes szakterületeit, azok munkáját, az érdekvédelmi munkakör feladatait, valamint a gondoskodási körbe tartozók jogviszonyát és lehetőségeit. Elhangzott: érdekegyeztető fórumot minden évben rendez a toborzóiroda, és e találkozókon még mindig a kedvezményes üdülés, az egészségügyi ellátás lehetőségei és a kegyeleti költségtérítés területei érdeklik leginkább a nyugállományú katonákat.

1595917249
A fórum lehetőséget adott arra is, hogy az irodavezető megválaszolja a feltett kérdéseket, és közösen megoldást találjanak a felmerülő problémákra.

Szombati őrnagy elmondta: a törvényi kötelezettségének eleget téve nagy figyelmet fordítanak a nyugállományú klubok látogatására, melyekkel egymást és az iroda munkáját segítik. Az érdekvédelmi feladatkörben a jubiláló születésnaposokról sem feledkeznek meg. Az iroda állománya személyesen keresi fel a kerek évfordulós születésnapos katonatársakat. A nyugállományú katonák szeretik és igénylik is ezeket a látogatásokat, hiszen ez erősíti bennük a szervezethez tartozás érzését.

Az érdekvédelmi körben fontos szerepet kapnak a hátrányos élethelyzetű nyugállományú katonák, főleg azok, akik árvízi településeken élnek. De kiemelt figyelemben részesülnek az alacsony jövedelműek és a hősi halottak illetve a Magyar Honvédség halottainak hozzátartozói, esetlegesen árvái is. A róluk való gondoskodás minden életszakaszban nagyon nehéz feladat, megfelelő empátiát igénylő szakterület.

Fotó: Bikki Attila zászlós