Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Erdős Rita tizedes U24-es Európa-bajnok

Szöveg: honvedelem.hu / nemzetisport.hu | Fotó: Modern Pentathlon Poland |  2023. november 28. 7:44

Aranyérmet szerzett Erdős Rita tizedes, a Magyar Honvédség Sportszázadának katonája a lengyelországi Drzonkówban zajló U24-es öttusa Európa-bajnokságon.

Erdős_1

November 25-én, szombaton a női egyéni döntőt rendezték az U24-es öttusa Európa-bajnokságon. A megmérettetésen Erdős Rita tizedes kiegyensúlyozott formát mutatott. A 15 fős mezőnyben a katonasportoló a nyolcadik helyről kezdte meg a záró, kombinált számot (lövészettel egybekötött futás, más néven laser run), melynek végén magabiztos fölénnyel, 15 másodperces előnnyel ért célba elsőként és nyert aranyérmet.

„A hét elején betegséggel küszködtem, így a legfontosabb az volt most, hogy ne okozzak magamnak maradandó egészségi károsodásokat” – mondta Rita. Hozzátette: „ezzel együtt a vívásom jól ment, lovaglásban nem örültem a két hibámnak, de az úszásban hoztam azt, ami várható volt a körülményeket figyelembe véve. Éppen ezért meglepődtem, hogy a futás is elég jól sikerült, és bár a lövészetbe csúsztak hibák, összességében élveztem a versenyt. Örülök az első helynek. Nem indultak sokan ezen az Eb-n, de a mezőny erős öttusázókból állt.”

Erdős_2