Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eredményes lövészet

Szöveg: Solymosi Ferenc alezredes |  2010. november 23. 9:44

Egyéni és rajszintű lőgyakorlatot vezetett le november 14-én az afganisztáni Nemzeti Támogató Elem Mazar-e Sharifban. Ezen az ISAF Északi Régió Parancsnokságán egyéni beosztásban szolgálatot teljesítő katonák, a német tábori kórházban dolgozók, valamint a kontingens saját állománya vett részt.

A lövészeten pisztoly, gépkarabély és géppuska 2. számú lőgyakorlatát hajtották végre a katonák. A lőtér sziklás, kőkeménnyé száradt, agyagos talajába a célokat csak csákánnyal, feszítővassal és ásóval lehetett elhelyezni. Három szektorban kezdődött meg a gyakorlat. Ezen kívül – éleslövészettel egybekötve – a rálövéses támadásra, az IED-del és kézifegyverrel történő kombinált támadásra adott reagálás mozzanatait is végrehajtották a katonák.

A biztosító rajjal együtt gyakorolt az MH Nemzeti Támogató Elem műveleti részlege: a szituációs gyakorlatokat irányították és koordinálták, valamint gyakorolták a műszaki mentési feladatokra történő reagálást. A lövészet eredményes volt. Hosszú ideje terveztük már ezt, de vagy a feladataink nem tették lehetővé az állomány megfelelő létszámban történő részvételét, vagy a lőtér volt foglalt.

 

Fotó: NTE