Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eredményesen szerepeltek a kadétok az Elite Challenge Cadet Edition táborban

Szöveg: Tyavoda Attila főtörzsőrmester | Fotó: Sipos Zsolt Csaba önkéntes területvédelmi tartalékos hadnagy |  2021. július 1. 14:44

Az elmúlt héten véget ért az Elite Challenge Cadet Edition tábor, amelyen három kadét vett részt az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 38. Területvédelmi Zászlóalj által támogatott Kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnáziumból.

Nincs akadály

Az intézmény 2019-ben kötött együttműködési megállapodást a Bács-Kiskun megyei zászlóaljjal. Bató András kadét, Tóth András kadét és Sipos Gergő Kristóf kadét, önkéntes terültvédelmi tartalékos szakaszvezető a hétnapos, kemény megterheléssel járó próbatételt eredményesen teljesítették.

A Honvédelmi Sportszövetség felkérésére első alkalommal, idén június 17-23. között rendezték meg az Elite Challenge Cadet Edition tábort, amelyen összesen huszonkilenc kadét vett részt. Kiskunmajsáról a Tomori Pál Katolikus Gimnáziumot és Technikumot három 10. osztályos kadét képviselte.

Megmentünk

A program során voltak elméleti és gyakorlati feladatok: túlélési, tájékozódási és egészségügyi ismeretek, lövészeti foglakozások, komplex harcászati feladatok. A tábor nehézségi szintjét jelzi, hogy a huszonkilenc kadétból tizennyolc tudta végigcsinálni az egy hetet.

A kiskunmajsai kadétok kitartóan és eredményesen hajtották végre a feladatokat, így a tábor végén oklevélben részesültek.

díjjazottak
Kapcsolódó cikkek