Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Erőemelő bajnokság magyar támogatással

Szöveg: Kátai Róbert |  2010. június 15. 9:27

Koszovóban június 13-án rendezték meg az országos erőemelő bajnokságot. A Djakovica/Gjakovë-ben lebonyolított versenyre a szervezők meghívták az MH KFOR Kontingens parancsnokát, valamint a CIMIC csoport állományát is, akik érmekkel és kupákkal járultak hozzá a verseny lebonyolításához.

Az MH KFOR Kontingens Vrancsik György százados vezette CIMIC csoportja az év elején, a KFOR erők átalakításának újabb állomásakor vette át Djakovica/Gjakovë járást, mint felelősségi területet. Az eltelt fél év alatt a járás vezetőivel kiegyensúlyozott, egymás tiszteletén alapuló munkakapcsolatot alakítottak ki, amelynek remek példája, hogy a vasárnap megrendezett országos erőemelő bajnokságra meghívták a kontingens parancsnokát, Cseklán István őrnagyot.

A versenyen három kategóriában és két versenyszámban mérték össze erejüket az indulók. A juniorok, a 80 kg-osok és a 90+ kg-osok fekve nyomásban és guggolásban mérettek meg. Az erőn túl nagy szerep jutott a taktikának is, hisz nem volt mindegy, hogy a versenyzők mekkora súlynál szálltak be a sorozatba és hogy osztották be az erejüket.
Az eredményhirdetésen az érmeket és a kupákat a meghívó, Prof. Bedri Cahani, a Koszovói Fitnesz és Testépítő Szövetség elnöke, aki egyben Djakovica/Gjakovë katasztrófavédelmi igazgatója és Cseklán István őrnagy, az MH KFOR Kontingens parancsnoka közösen adta át a helyezetteknek. Junior kategóriában az első helyet Besfort Morina szerezte meg, a 80 kg-os kategóriában Agim Ukaj győzött, míg a „királykategóriában", a 90+ kg-osok között Esat Lata állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

1595903152