Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Erősödő francia–magyar kapcsolat a kibervédelemben

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: Kormány Gábor |  2023. április 21. 20:50

Az MH Kiber- és Információs Műveleti Központban tett látogatást Claire Legras, Franciaország magyarországi nagykövete április 21-én, pénteken. Legras nagykövet asszony a szentendrei találkozó során nemcsak megismerte a katonai szervezet működését, de a francia haderő azonos képességű alakulatával való jövőbeni együttműködés lehetőségéről is beszélt.

A központ felépítését, működését és képességeit Balogh Péter ezredes, a szervezet parancsnoka mutatta be Legras nagykövet számára. A részletes tájékoztatót követően a francia diplomata megismerhette az oktatótermekben folyó felkészítés célterületeit és módszereit, nem utolsó sorban személyesen is megtekintette azt az Enigma rejtjelező készüléket, amely relikvia a központ méltó büszkesége.

A találkozó során szó esett a francia és magyar haderők azonos képességet képviselő kibervédelmi központjainak együttműködéséről is, amelyet az is lehetővé tesz, hogy a hazai képesség kiépítése közel azonos szisztéma szerint épül fel, mint a franciáké. A kölcsönös tapasztalatmegosztáson túl ez a jövőben közös kiképzési foglalkozásokat is jelenthet.