Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dobogós helyezések az ejtőernyős célbaugró versenyen

Szöveg: MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár, MH Kiss József 86. Helikopterdandár | Fotó: Angyalosi Andrea főtörzsőrmester |  2023. április 22. 7:44

Véget ért az MH Kiss József 86. Helikopterdandár által szervezett Nemzetközi Ejtőernyős Célbaugró Kupa Balatonakarattyán.

Célbaugró Kupa (3)

A két napra tervezett versenyt néha az időjárási körülmények ugyan nehezítették, ennek ellenére a kiírt versenyszámokat a résztvevők sikeresen teljesítették. Hazai versenyzőink remekül szerepeltek a megmérettetésen: a csapatok mezőnyében a CISM Hungary a dobogó második fokára léphetett, és az egyéni férfi célbaugró verseny arany- és bronzérmét is egy-egy magyar ejtőernyős hozhatta el.

A záróünnepségen a Nemzetközi Katonai Sporttanács Ejtőernyős Bizottságának elnöke, Gernot Rittenschober ezredes jelképesen átadta a CISM (Counsil International Du Sport Militarie) zászlaját a szervezőknek, hiszen a következő Katonai Ejtőernyős Világbajnokságnak a jövő évben Magyarország lesz a házigazdája.

Eredmények

Egyéni célbaugrás helyezettjei:
1. Bánszki Tamás százados
2. Jakab Pavlicek
3. Gőgös Péter zászlós

Célbaugrás csapatverseny helyezettjei:
1. Csehország
2. Magyarország (Csapattagok: Bánszki Tamás százados, Gőgös Péter zászlós, Hirschler Gábor zászlós, Varga Tamás zászlós, Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós)
3. Németország

Kapcsolódó cikkek
20230419_KG_balatonakarattya_ernyo_006 másolat_nyito

Célbaugrás a Balaton partján

2023. április 20. 11:55