Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Erőszakcselekmények Taizzban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. július 16. 14:33

Két civil és három katona – köztük egy tábornok – vesztette életét július 15-én, pénteken a délnyugat-jemeni Taizz városában a Száleh-rezsim hívei és ellenzői közötti összecsapásokban – közölték biztonsági források és szemtanúk.

Ahmed Razzaz tábornok, a Taizztól északra fekvő körzet biztonsági erőinek parancsnoka, illetve két testőre vesztette életét egy rezsimellenes törzs fegyvereseinek támadásában a városban. Szemtanúk szerint ugyanebben az incidensben heten – négy törzsi fegyveres és három polgári lakos – megsebesült.

Két civil halt meg továbbá, és 15-en megsebesültek Taizz egyes negyedeiben a katonák és a törzsi harcosok között folyó harcokban.

Taizz a kormányellenes megmozdulások egyik központja azóta, hogy februárban megkezdődtek az Ali Abdalláh Száleh elnök lemondását követelő megmozdulások.

Pénteken a fővárosban, Szanaában és több jemeni városban tüntettek Száleh hívei és ellenfelei. Az ellenzékiek a világi állam megteremtéséért tüntettek, mivel iszlám állam létrehozására buzdított egy befolyásos muzulmán főpap, Sejk Abdel Madzsíd az-Zindani.