Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Múzeumok Éjszakája több helyen, családi napok, katonazenekari fesztivál, jet-ski bajnokság – csak néhány esemény a Magyar Honvédség toborzóinak júniusi utolsó hétvégéjének naptárából.

Muzeumok_ejszakaja_20230624_12 copy

Budapesten, a Bálna Honvédelmi Központ nem csak a június 24-i Múzeumok éjszakáján, hanem másnap, családi nap keretében is várta az érdeklődőket. Szombaton és vasárnap egyaránt a Magyar Honvédség Központi Zenekara nyitott meg a programokat. A rendezvények résztvevői megtekinthették a „175 éves a Magyar Honvédség” kiállítást, a hagyományőrzők élőben is felelevenítették a régi idők haderejét, és a jelen modern haditechnikai eszközöket is bemutatták az alakulatok.

Mindkét nap a helyszínen tartózkodtak az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) toborzói is, akik a honvédelmi táboroktól a kadétprogramon át, a tartalékos, szerződéses, hivatásos szolgálatvállalásig, minden lehetőséget felvázoltak az érdeklődő családoknak.

15_HSZ9815-Enhanced-NR

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Leveleken idén is megrendezték a felnőtt Európa-bajnoki és junior világbajnoki jet-ski futamot, melyre a Magyar Honvédség helyi toborzó irodáját is meghívták.

A háromnapos esemény iránt nagy érdeklődés mutatkozott, magyar és külföldi baráti társaságok, családok egyaránt érkeztek Levelekre. A nyíregyházi toborzók tájékoztató kiadványokkal, reprezentációs anyagokkal, airsoft- és lézerfegyverekkel várták az érdeklődőket, akik – egy újonnan beszerzett – VR szimulátor segítségével izgalmas küldetésekben is részt vehettek.

355839525_972986534031263_346779568407379069_n

A szegedi toborzó iroda kollégái két hétvégi rendezvényen is aktívan részt vettek. Szombaton a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Családi- és Sport Napján jelentek meg az MH KIKNYP szegedi toborzóirodájának katonái. Folyamatosan érkeztek az érdeklődő fiatalok, akik nem csak a katonalétről kérdezték a toborzókat, hanem a gyakorlatban is próbára tették magukat az airsoft lövészeten.

6498604100f2e829396911

Hódmezővásárhelyen a XIV. Dél-Alföldi Regionális Katonazenekari Fesztiválon is működött toborzópont. A vidám hangulatú fesztivál rengeteg kíváncsi érdeklődőt vonzott, akik így közelebb kerülhettek a Magyar Honvédséghez, miután a toborzók tájékoztatása révén személyes benyomást szerezhettek a katonákról, és minden kérdésükre választ kaptak arról, hogy milyen a katonalét a 175 éves Magyar Honvédségben.

A hódmezővásárhelyi rendezvényen Bozó Tibor altábornagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója köszöntötte a résztvevőket és ünnepélyes keretek között zászlószalagot adományozott az MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar részére.