Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évértékelés és feladatszabás a harckiképző központban

Szöveg: MH Bakony Harckiképző Központ | Fotó: Pintér László |  2022. április 13. 20:05

Évértékelő és feladatszabó értekezletet tartottak Várpalotán, az MH Bakony Harckiképző Központban (MH BHK). A rendezvényen részt vett Frigyer László vezérőrnagy, az MH Transzformációs Parancsnokság megbízott parancsnoka.

IMG_1461
IMG_1502

Oszlánszki Béla ezredes, az MH BHK központparancsnoka értékelésében kiemelte, hogy a 2021. év fő feladatai a gyakorlatok kiszolgálása és az alakulatot érintő fejlesztési programokban való aktív részvétel voltak. Mindkét feladatot sikeresen végrehajtotta a katonai szervezet, úgy, hogy közben a személyi állomány jelentős mértékben kivette részét a koronavírus-járvány elleni védekezéssel összefüggő feladatokból is. Az elmúlt évben valamennyi katona és honvédelmi alkalmazott jól vizsgázott problémamegoldó képességből, eltökéltségből.

„Az idei év feladatai és elvárásai az állománnyal szemben nem csökkenek. Nagy hangsúlyt kell fektetni idén is a hazai és nemzetközi gyakorlatok kiszolgálására” – hangsúlyozta az ezredes.

„Az MH Bakony Harckiképző Központnak nem kell azon gondolkodnia, hogy hogyan tudja láthatóvá tenni önmagát, hiszen valamennyi feladatát más alakulatok, sok esetben külföldi katonák és a gyakorlótereket övező települések lakossága előtt hajtja végre” – mondta Frigyer László vezérőrnagy.

„Az MH BHK hazai és nemzetközi jó megítélése annak a lelkiismeretes, fáradhatatlan munkának az eredménye, amit az alakulat személyi állománya nap mint nap végez. Valamennyiüknek köszönet jár ezért” – zárta beszédét a vezérőrnagy.


IMG_1445