Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évértékelés és feladatszabás a tűzszerészeknél

Szöveg: Gajdos Milán hadnagy | Fotó: Visnyei Bence tartalékos főhadnagy |  2022. április 6. 10:48

Évértékelő és feladatszabó állománygyűlést tartottak az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrednél április 5-én, Budapesten, az Irinyi János laktanyában. Az eseményen részt vett Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese, Lengyel Csaba ezredes, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőnemi Szemlélőség szárazföldi vezető szakreferense, valamint Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is.

Évértékelő_MH_1_HTHE (1)

Szilágyi Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka összefoglalta az elmúlt év főbb műveleti, illetve kiképzési eseményeit, valamint beszélt az alakulat társadalmi kapcsolatairól is. Kiemelte: 2021-ben – az előző évekhez hasonlóan – közel kétezer, robbanótestekkel kapcsolatos rendőrségi bejelentést kezeltek a tűzszerészek. A parancsnok méltatta a hadihajós katonák szerepvállalását az Iron Cat elnevezésű, szerb-magyar közös hadgyakorlaton. Megemlékezett a katonák nem alaprendeltetésből adódó feladatokban való helytállásáról is. Ilyen volt például az egészségügyi intézmények munkájának segítése a koronavírus-járvány idején, valamint a rendőrség feladatainak és a déli határszakasz védelmének támogatása.

Évértékelő_MH_1_HTHE (3)

A parancsnok hangsúlyozta: az alakulat idén is készen áll az újabb kihívásokra, így az orosz-ukrán háború hatásainak kezelésében való közreműködésre. Hozzátette: az ezred katonái fizikailag kiváló állapotban vannak, mert rendszeresen sportolnak. „Emellett az állomány mentálisan is felkészült, hiszen a hazai csoportos kiképzési események és az egyéni nemzetközi tanfolyamok biztosítják a korszerű szakmai ismeretek megszerzését, beépítését és a tudás átadását a bajtársaknak” – fogalmazott.

Évértékelő_MH_1_HTHE (2)

Sándor Zsolt vezérőrnagy megköszönte az ezred elmúlt évben tanúsított helytállását és beszélt a 2022-ben várható, a Magyar Honvédség egészét érintő feladatokról. Elmondta: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eredményeként folyamatosan érkeznek hazánkba a különböző típusú fejlett haditechnikai eszközök, amelyek jelentősen hozzájárulnak Magyarország biztonságához. A Magyar Honvédség parancsnokának helyettese arra biztatta a katonákat, hogy továbbra is sportoljanak intenzíven, mert a műveleti képesség egyik alapfeltétele a jó erőnlét. Végül felhívta a figyelmet a kooperáció és a bajtársias hozzáállás fontosságára a kihívások során és sikeres, balesetmentes feladatvégrehajtást kívánt.

Évértékelő_MH_1_HTHE (5)
Címkéktűzszerész