Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évértékelő állománygyűlés családias hangulatban

Szöveg: Demény Andrea hadnagy |  2009. december 23. 9:24

Ezen a héten tartotta meg utolsó, évértékelő állománygyűlését a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár, melyen számos elismerés is átadásra került a Szondi Kupa résztvevőinek, a saját állományból beosztásba helyezett fiatal őrmestereknek, közalkalmazottaknak, és a közelmúltban nyugdíjba vonuló állomány tagjainak.

A személyügyi parancsok kihirdetése után Huszti András dandártábornok értékelte az alakulat éves munkáját, mely szerint az alaprendeltetésből adódó kiképzési feladatokat, a missziós kötelezettségeket, a különböző rendezvények lebonyolítását, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tiszti karának képzését, a lövészekkel, és a légierővel végrehajtott együttműködési gyakorlatokat összességében jól teljesítette a dandár.

A következő év sem enged lazítást, hiszen 2010-ben is meg kell felelni a dandár elé állított kihívásoknak, melyek ugyanolyan, ha nem nagyobb erőbedobást, teljesítményt és lendületet kívánnak meg minden katonától, mint amilyet az idén nyújtott.
A rendezvény már-már családias hangulatban zajlott le, melynek végén nem maradhatott el az ünnepi jókívánság sem. Ám ünnepek ide, ünnepek oda, nem is katonák lennénk, ha nem került volna említésre az állomány kivonulása előtt az ünnepek előtti zártság és pecsételtség ellenőrzése.

1595895016