Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évzáró állománygyűléseket tartottak

Szöveg: honvedelem.hu |  2021. december 23. 11:44

A Magyar Honvédség számos alakulatánál, szervezeténél tartottak évzáró állománygyűlést az elmúlt napokban. Összeállításunkban a kommunikációs tisztektől érkező tudósításokat olvashatják.

MH 86. Szolnok Helikopter Bázis

Az év utolsó állománygyűlését tartották a MH 86. Szolnok Helikopter Bázison (MH 86. SZHB). Nagy István nyugállományú alezredes, lelkész segített a katonáknak ráhangolódni az ünnepre, így a rendezvény karácsonyi hangulatban telt. Az adventi gyertyagyújtást követően dr. Koller József dandártábornok, az alakulat parancsnoka értékelte az évet. Megköszönte a katonák és a honvédelmi alkalmazottak egész éves, kitartó munkáját. Kiemelte: 2021-ben a Magyar Honvédség sok kihívással állt szemben, amelyeket sikerrel leküzdött. A járványhelyzet, az új helikopterek érkezése, illetve az illegális migráció több olyan feladat elé állította a helikopterbázist, s mindez megkívánta a feladatok precíz, maradéktalan gyors végrehajtását.

Koller tábornok hangsúlyozta, hogy a feladatrendszerből adódóan az alakulat „három dimenzióban” van jelen a határvédelmi rendszerben, ugyanis helikopterek segítségével is őrzik Magyarország biztonságát. „Elvárom, hogy az alakulat állománya továbbra is ilyen odaadással hajtsa végre a rábízott feladatokat” - mondta a rendezvény végén a parancsnok.

Szöveg és fotó: MH 86. SZHB

* * *

MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség

Az aktuális COVID-19 eljárásrend szigorú betartásával tartottak év végi állománygyűlést december 16-án a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) Haderőtervezési Csoportfőnökségenek munkatársai, illetve december 20-án a budapesti állomány részére. A székesfehérvári rendezvényen, az év során végrehajtott feladatok áttekintését követően az ünnepi időszak jelentőségéről és a feltöltődés fontosságáról szólt dr. Sticz László vezérőrnagy, csoportfőnök, majd a kiemelkedő teljesítményt nyújtottak részére elismerést nyújtott át.

A budapesti állománygyűlésen Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök a figyelmes szeretet fontosságára hívta fel a figyelmet.„Betlehemben az történt meg, hogy a figyelmes isteni szeretet megmutatta nekünk, hogyan kellene egymással bánnunk, hogyan kellene egymást szeretnünk. Oda kell figyelni a másikra, hogy mivel ajándékozom meg. A figyelmes szeretet valójában arra figyel, hogy a másiknak mire van szüksége” - mondta.

Ezt követően dr. Sticz László vezérőrnagy, haderőtervezési csoportfőnök osztotta meg ünnepi gondolatait, majd elismeréseket adott át az elmúlt időszakban kiemelkedő teljesítményt nyújtók részére. A „Tiszteletbeli Haderőtervező” címet prof. dr. Pintér Lajos vehette át.

Szöveg és fotó: MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség

* * *

Címkékkarácsony