Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ezek voltak 2021 legolvasottabb cikkei

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. január 1. 10:59

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2021-ben is több ezer cikket jelentettünk meg a honvedelem.hu-n. Következzen most a tíz legolvasottabb. (A címekre kattintva az eredeti cikkeket lehet elolvasni.)

1., Elhunyt Furkó Kálmán nyugállományú ezredes

74 éves korában elhunyt Furkó Kálmán nyugállományú ezredes, aki mind a Magyar Honvédségen belül, mind a magyar harcművészeti életben felbecsülhetetlen jelentőségű örökséget hagyott maga után.

top 10 - furko

2., A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum képviselői egyeztettek Budapesten

Benkő Tibor honvédelmi miniszter is részt vett azon a fórumon, amelyet október 13-án tartottak Budapesten a honvédelmi érdekképviseletek, valamint a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség Parancsnokságának képviselői.

top 10 - hef

3., Katonákat és honvédelmi alkalmazottakat szállító busz szenvedett balesetet

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a katonákat és honvédelmi alkalmazottakat szállító civil autóbusz ma reggel bekövetkezett balesetének sérültjeiről jelenleg az alábbi információk állnak rendelkezésre.

top 10 - buszbaleset

4., Új magyar lőfegyvercsalád születik

Teljes egészében hazai fejlesztésű és gyártású magyar lőfegyverek kerülhetnek majd a Magyar Honvédség katonáihoz - jelentette be Kecskeméten, a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón augusztus 29-én, vasárnap tartott sajtótájékoztatón - Benkő Tibor honvédelmi miniszter jelenlétében - Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

top 10 - lofegyvercsalad

5., Altábornaggyá léptették elő a Magyar Honvédség parancsnokát

Áder János köztársasági elnök augusztus 16-án altábornaggyá léptette elő dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot, a Magyar Honvédség parancsnokát.

top 10 - altabornaggya

6., Történelmi esemény: tartalékos katonák indultak amerikai gyakorlatra

Június elsején útnak indult az a tartalékos század, amely a Magyar Honvédséget, valamint Magyarországot képviselve vesz részt az Ohiói Nemzeti Gárda gyakorlatán az Amerikai Egyesült Államokban. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren Apáti Zoltán dandártábornok, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokhelyettese búcsúztatta a résztvevőket, sok sikert kívánva a kiutazóknak.

top 10 - tortenelmi esemeny

7., Záróvizsgán adtak számot tudásukról

Kétnapos záróvizsgán adnak számot tudásukról azok a főtisztek, akik részt vettek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak elnevezésű tanfolyamán. A magyarországi képzés történetében első női katonaként, Szabóné Szabó Andrea alezredes is teljesítette a tíz hónapos kurzust.

top 10 - zarovizsgan

8., Új katonai bázis épül Gyulafirátót mellett

„Jelentős könnyebbség lesz a környéken élőknek, amikor Gyulafirátót közelében elkészül majd az MH Bakony Harckiképző Központ kezelésében működő új bázis” – hangsúlyozta Oszlánszki Béla ezredes, az alakulat parancsnoka. Mint mondta: pontosan tudják, milyen terhet ró a Központi Lő- és Gyakorlótér vonzáskörzetében lakókra a katonai terület mindennapi működése, de ez néhány év múlva több tekintetben is csökkenni fog.

top 10 - uj katonai bazis

9., Koszovó, Libanon – misszióra kész katonák

Debrecen főterén július 29-én köszöntek el azoktól a katonáktól, akik Koszovóba és Libanonba indulnak, hogy megkezdjék féléves külszolgálatukat.

top 10 - koszovo, libanon

10., Életet mentettek Tatabányán

A tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái számára az új esztendő első napja sem volt eseménytelen. A Tatabányán járőrszolgálatot teljesítő Borjus Ádám őrmestert és rendőr társát a Gál István lakótelepre riasztották egy öngyilkossággal fenyegetőző férfihoz.

top 10 - eletet mentettek
Címkékhonvédelem