Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ezúttal az Eurofighter Typhoon-on a sor Indiában

Szöveg: JETfly |  2010. február 22. 12:10

Mint arról korábban már lapunk is beszámolt, India az MMRCA (medium multi-role combat aircraft) tender keretein belül 126 vadászgép beszerzését tervezi, melyek a légierő elöregedő MiG-21-es flottáját hivatottak leváltani. A tesztelések folyamatosan zajlanak, ezúttal két Eurofighter Typhoon érkezett meg a Bengaluruban lévő tesztközpontba.

A német légierő két vadászgépe az elkövetkező két hétben mutatja be képességeit az indiai légierőnek. Február 22-től a Typhoonok – alkalmazkodva a speciális indiai körülményekhez – Bengaluruban repülnek, majd a tesztsorozat Jaisalmerben és Lehben folytatódik. Az indiai tesztpilóták Németországban kapták meg a szükséges kiképzést. A két vadászgép az észak-németországi Laage bázisról érkezett, ahová várhatóan március 5-én érkezhetnek vissza. Az Eurofighter Typhoonok tesztelése áprilistól már Európában folytatódhat, ahol a fegyver rendszerek és a korszerű szenzorok próbája következik.

Az MMRCA tenderen az EADS Eurofighter Typhoon mellett a Boeing F/A-18 Super Hornet, a Dassault Rafale, a Saab Gripen, valamint az RSzK MiG-35-ös versenyez. A 126 vadászgépből 18 darabot készen vennének át, míg a fennmaradó 108-at Indiában gyártanák le.