Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ezúttal szingapúri hajó esett fogságba

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. június 28. 13:39

Szingapúri hajót térítettek el kalózok 19 fős kínai legénységgel a fedélzetén hétfőn az Ádeni-öbölben – közölte a kínai tengerészeti mentőszolgálat. A Golden Blessing nevű, Szingapúrban bejegyzett hajó Szaúd-Arábiából indult, és India felé tartott – derül ki a szolgálat internetes oldalára feltett tájékoztatóból. A dokumentum szerint megkezdődött a mentőakció.

A jelentés nem pontosította, hogy a 19 kínain kívül vannak-e más nemzetiségűek a hajón. Azt sem tartalmazta, hogy a kalózoknak vannak-e követeléseik.

Az Európai Unió kalózkodás elleni haditengerészeti ereje, az Atalanta internetes oldalán arról számolt be, hogy a 14 445 tonnás teherhajó etilénglikolt szállított. Az eltérítés Szomália északi partjaitól mintegy 110 kilométerre történt.

A Schleswig-Holstein német fregatt egy helikoptere járőrözés közben elrepült a szingapúri hajó felett, és megállapította, hogy az tengeri rablók kezére került. A vízi jármű még nem indult el a kalózok bázisa felé.

A kínai haditengerészet 2008 vége óta van jelen a Szomália körüli vizeken a kalózok elleni nemzetközi erőfeszítések keretében.