Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Fárasztó volt, de azért élveztük”

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. január 18. 9:26

Hosszú és fárasztó napja volt a Honvéd Dream Team tagjainak a 2010-es Budapest-Bamako-ralin. A Bálint Zoltán, Gazdag Ákos, Barkó István trió kora reggeltől késő estig az autóban ült, mire eljutott az olaszországi Mantovából a Franciaországban található Perpignanba.

Összesen 900 kilométer. Ekkora távot kellett megtennie a mezőnynek, nem csoda, hogy a katonai terepralicsapat tagjai elcsigázottan szálltak ki a Toyotából.
– Jobban elfáradtunk, mint a nyitónapon, szombaton. Hosszabb volt a táv, s nehezebbek a feladatok – nyilatkozta a pilóta, Bálint Zoltán. – Mindent megtettünk, hogy jól szerepeljünk, de az összes pontot így sem sikerült összegyűjtenünk. Az igazsághoz hozzátartozik, kompromisszumot kellet kötnünk. Vagy a pontokért harcolunk, vagy még időben célba érünk. Mi az utóbbit választottuk. A hangulat egyébként remek a kocsiban, kiválóan érezzük magunkat, s várjuk a folytatást.

Gazdag Ákos is elégedetten értékelte a vasárnap történteket.
– Fárasztó volt, de azért élveztük – mesélte a csapat egyik navigátora. – Sok olyan városba kellett elmennünk, ahol rengeteg az egyirányú utca, ráadásul a közlekedés elég kaotikus volt. Mindenki ment össze-vissza, a sofőrök nem törődtek a többi autóssal. Érdekes, de emlékezetes napunk volt, az biztos.

1595895648
1595895648
1595895648

Fotó: Galovtsik Gábor