Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyelmi helyzetét értékelte a dandár

Szöveg: Gémes Ildikó százados |  2011. május 30. 11:28

Egy katonai alakulat életében nagyon fontos szerepe van a fegyelemnek. Az MH Támogató Dandárnál minden évben sor kerül a „számvetésre”, hogy értékeljék a személyi állomány fegyelmi helyzetét. .

Május 25-én, szerdán Horváth Ferenc dandártábornok az MH Támogató Dandár parancsnoka a Petőfi Sándor laktanyában tartotta meg az alakulat tavalyi fegyelmi helyzetét értékelő állománygyűlését. Az elnökségi asztalnál helyet foglalt dr. Fintha Zoltán ezredes, a HVK Vezérkari Iroda szakreferense is.

Az állománygyűlésen a parancsnok hangsúlyozta: a fegyelem megőrzésében nagy szerepet kap a prevenciós tevékenység, valamint a parancsnoki állomány példamutató magatartása és következetessége. Ezt követően Horváth tábornok részletesen szólt az alakulat fegyelmi helyzetéről.

Az állománygyűlés második felében Labádi Lóránt mérnök ezredes, támogató dandár törzsfőnöke az őrzés-védelem fontosságáról, és az ellenőrzések tapasztalatairól tartott előadást. A közlekedésbiztonsági helyzetet pedig  Aulechla József mérnök ezredes, az alakulat parancsnokhelyettese értékelte. 

1595919353
 

Fotó: A szerző felvételei