Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyverarzenált találtak egy boszniai faluban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. november 15. 11:51

Tizenöt gépkarabélyt, egy távcsöves puskát és nagy mennyiségű lőszert talált, és egy laptopot is lefoglalt a rendőrség Bosznia északkeleti részén, egy kis faluban – közölte november 14-én, hétfőn a Dnevni Avaz című helyi lap.

A fegyverarzenál egy radikális iszlamistához köthető, akit letartóztattak a szarajevói amerikai nagykövetség elleni, bő két héttel ezelőtti fegyveres – Kalasnyikovval végrehajtott – támadással összefüggésben.

A fegyvereket Brcko körzetben találták meg, Maoca faluban sporttáskákban. Az egyik táskában megtalálták az október 28-i szarajevói nagykövetség elleni támadással összefüggésben a merénylővel együtt letartóztatott három férfi egyikének, bizonyos Emrah Fojnicának a személyi igazolványát.

A szarajevói merénylő – aki több mint száz lövést adott le az amerikai nagykövetség épületére, mielőtt egy mesterlövész lábon lőtte, és letartóztatták – három társával együtt az iszlám merev és puritán felfogásának, a vahhábita irányzatnak a követője. Elemzők már korábban figyelmeztettek, hogy a szélsőséges iszlám

a Balkán-félszigeten is megvetette a lábát.