Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyveres támadások Kabard- és Balkárföldön

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. február 26. 18:23

Fegyveres csoportok pénteken több támadást intéztek az Oroszországi Föderációhoz tartozó Kabard- és Balkárföld fővárosában, Nalcsikban található rendőrségi és egyéb intézmények ellen, s egy rendőrt megsebesítettek. A támadók rakétagránáttal lőtték a Szövetségi Biztonsági Szolgálat körzeti központját és tüzet nyitottak több rendőrségi ellenőrző pontra. Találat érte a közlekedésrendészet egyik munkatársát. A biztonsági szolgálat szálloda-szanatóriumánál gránátot vagy házi készítésű szerkezetet robbantottak.

A támadássorozat alatt több helyen kibontakozott tűzharcban tizenkét támadó megsebesült.

Az elmúlt évben a Kaukázus más részein, elsősorban Csecsen- és Ingusföldön, illetve Dagesztánban tapasztalható erőszak Kabard- és Balkárföldre is átterjedt. Egy héttel ezelőtt három, az Elbruszra síelni induló turistát öltek meg.

A Kabard- és Balkárföldön működő erőszakszervezetek nem zárták ki, hogy a köztársaságot terroristaellenes műveleti zónává nyilvánítják – jelentette a RIA Novosztyi. Azt is közölték, hogy Nalcsikba újabb orosz belügyi egységeket, különleges alakulathoz tartozó katonákat és rendőröket vezényelnek.