Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyveresek támadtak Bagdadban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. augusztus 15. 7:36

Ismeretlen fegyveresek támadtak rá egy ellenőrző-áteresztő pontra az iraki főváros, Bagdad közelében szombaton, és megölték a biztonsági erők öt tagját – közölték a hatóságok. Vasárnap pedig újabb merényletsorozat történt. Ezekben négy ember vesztette életét és tizenhatan sebesültek meg.

A biztonsági erők és a síiták által lakott területek elleni támadásokkal a felkelők a kormány iránti bizalmat akarják aláásni és tovább terhelni a különböző vallások képviselői közötti amúgy is feszült helyzetet, miközben több ezer amerikai katona távozik a közép-keleti országból a hónap végén.
Rendőrtisztviselők azt állították, hogy a fegyveresek meggyilkoltak négy rendőrt, valamint a kormányt támogató egyik szunnita fegyveres csoport egy tagját.

Vasárnap újabb merényleteteket követtek el vasárnap az iraki főváros, Bagdad különböző pontjain, négy ember meghalt, 16 megsebesült – közölte a rendőrség.
Az egyik pokolgép, amelyet az út mentén helyeztek el, egy kisbusz mellett robbant, hárman meghaltak, köztük egy rendőr. Kilenc további ember megsebesült. A jármű a síiták lakta Szadrvárosból tartott Bagdad központjába.

Egy kórház megerősítette a merénylet tényét és az áldozatok számát.

Korábban három robbanószerkezet lépett működésbe egyszerre, egymástól néhány méterre a belváros üzleti negyedében. Rendőrségi és kórházi tisztviselők beszámolója szerint egy civil meghalt, hét másik megsebesült.