Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fehér asztal mellett

Szöveg: PRT-szóvivő |  2010. december 8. 7:59

A PRT parancsnoka meghívta Baghlan tartomány vezetőit, hogy kötetlen hangulatban beszélgessenek aktuális kérdésekről. A civil szervezetek kezdeményezésére egy hónapja hívták össze a tartomány fontosabb vezetőit, hogy fehér asztal mellett tárgyaljanak. A következő alkalom a Hajj elmúltával adódott.

A PRT parancsnoka meghívta Baghlan tartomány vezetőit. Az esemény – egyéb elfoglaltság miatt – sajnos, csak egy óráig tartott. A tartományi kormányzó, a Súra vezető és a rendőrfőnök mellett az ANA Kandak zászlóaljának parancsnoka és helyettese, a tartományi hadbíró, az NDSZ főnök helyettese, az UNAMA és az US AID képviselője is eleget tett a meghívásnak. A PRT egyik fő feladata a kulcsfontosságú vezetőkkel való együttműködés (KLE- Key Leader Engagement). Ez magába foglalja az információk megfelelő szintű cseréjét és a döntések megfelelő előkészítését.

A kötetlen hangulatú vacsora baráti légkörben telt el. Szó volt Magyarország látványosságairól, valamint Afganisztán jövőjéről. A vacsorán egyúttal búcsúztak Tölli István nagykövettől, aki három és félév után elhagyja Afganisztánt. Az itt elvégzett munkája nagyban hozzájárult a tartomány fejlődéséhez, ami közvetve javította a biztonsági helyzetet is. Hiányát nem csak a magyar PRT fogja megérezni, hanem barátként búcsúznak tőle a tartomány afgán vezetői is.

1595911219