Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fejlődés, bővülés, közös munka

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2021. október 1. 9:18

Denis Tretinjak vezérőrnagy, a Székesfehérváron települt Közép-európai Többnemzeti Hadosztály Parancsnokság (Headquarters Multinational Division Centre - HQ MND-C) parancsnoka tett látogatást dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagynál a Magyar Honvédség parancsnokánál szeptember 30-án, csütörtökön, Budapesten.

LALA4688

A felek plenáris megbeszélésen egyeztettek az aktuális kétoldalú kérdésekről. Tretinjak vezérőrnagy tájékoztatást adott az HQ MND-C előtt álló legfontosabb aktuális feladatokról, majd az HQ MND-C strukturális kérdései, valamint állományának feltöltöttség-helyzete került terítékre. A megbeszélés az HQ MND-C középtávú feladataival, valamint a további tervekkel és azok prioritásaival folytatódott. A vezetők kihangsúlyozták a további közös munkát, valamint a tapasztalatok egymás közötti folyamatos megosztását. Az HQ MND-C parancsnoka kifejtette, hogy a keretnemzetek területén hamarosan bővülés várható az általa vezetett szervezetben, valamint további nemzetek jelezték már csatlakozási szándékukat.

A megbeszélés során a Magyar Honvédség parancsnoka megerősítette a szoros együttműködés fontosságát és kifejezte elkötelezettségét a kapcsolatok tovább fejlesztésének szükségessége mellett.