Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felesküdtek a haza szolgálatára

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Kormány Gábor |  2023. április 28. 9:50

Százötvennyolc, az Egységes Alapkiképzési Programban részt vevő katona tett ünnepélyes esküt Salgótarjánban, április 27-én, csütörtökön.

A rendezvényen elhangzott: a Magyar Honvédség Egységes Alapkiképzési Programja 2022 szeptemberében indult. A célja az, hogy a bevonuló hivatásos, szerződéses és tartalékos katonák alapkiképzését egységes célkitűzés, követelményrendszer és módszerek alapján hajtsák végre. Ezzel is biztosítani tudják a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében megvalósuló új haditechnikai eszközök és új harceljárásmódok alkalmazásához szükséges alapismereteket.

A most esküt tevő katonák alapkiképzését a hét területvédelmi ezred kijelölt területvédelmi zászlóaljai Gödöllő, Várpalota, Kaposvár, Székesfehérvár, Debrecen, Győr és Szombathely helyőrségekben hajtották végre.

„Önök a kiképzés heteiben tanúbizonyságot tettek arról, hogy hittek magukban, eredményesen, elhivatottan, katonai rendben és fegyelemben hajtották végre a feladatukat, amelyre teljes joggal büszkék lehetnek” – fogalmazott az esküt tevő katonákhoz szólva Polyák András ezredes, az MH Területvédelmi Erők Parancsnoksága megbízott parancsnokhelyettese. Hozzátette: eredményeikre nemcsak a katonák, hanem kiképzőik és családtagjaik is büszkék lehetnek, hiszen a kiképzés során fizikai állóképességük látványosan fejlődött. Katonai szolgálatuk során egy fontos mérföldkőhöz érkeztek, ezzel az eskütétellel rengeteg lehetőség nyílt számukra a Magyar Honvédségen belül.