Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felfüggesztették a dél-koreai Lynx helikopterek repülését

Szöveg: JETfly |  2010. április 23. 10:21

A dél-koreai haditengerészet bizonyos időre felfüggeszti az összes Westland Lynx típusú helikopter repülését. A döntés a letiltásról azután született meg, mikor is április közepén, a dél-koreai haditengerészet egyből 2 ilyen helikoptert is vesztett. A tervek szerint a repüléseket csak akkor folytathatják, ha a katasztrófák okait már kivizsgálták.

Jelenleg a haditengerészet specialistái műszakilag átvizsgálják az összes Lynx típusú forgószárnyast. A dél-koreai haditengerészet összesen 25 darab, különböző verziójú Lynx helikoptert üzemeltet, melyből 12-t az 1990-es években, míg a maradék 13-at 1999-ben vehették át. A koreai verziókat a Rolls-Royce 42-1-es hajtóművekkel szerelték, melyeknek gyártását már pár évvel ezelőtt befejezték. Ezért is gondolják úgy a dél-koreai szakértők, hogy feltehetően mind a két esetben hajtóműhiba okozta balesetet.

Mint arról már korábban beszámoltunk, április 16-án járőrözési feladatok végrehajtás közben, lezuhant egy dél-koreai Lynx típusú helikopter. Ebben a balesetben a pilóta elhunyt, a személyzet további három tagját pedig még mindig keresik. A második Lynx balesete 1 napra rá, április 17-én következett be. Az említett Lynx útban a helikopterhordozó felé, a nyugati partok közelében hajtott végre kényszerleszállást. Csodával határos módon, a helikopter személyzete sértetlenül úszta meg az incidenst.

1595900721