Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkészültek a derecskei száguldásra

Szöveg: honveddreamteam.hu |  2010. április 8. 10:47

Szűk kéthetes pihenő után pénteken folytatódik a hazai tereprali-bajnokság. A vasárnapig tartó Derecske-kupán természetesen rajthoz áll az idénynyitón a magyar értékelésben negyedik helyen végzett Honvéd Dream Team egysége, a Bálint Zoltán, Marton Dániel páros.

Tavaly már rendeztek a környéken ob-viadalt, úgyhogy Bálintnak nem lesz ismeretlen a terep.

– Ha jól tudom, néhány lassítót elhelyeznek majd a szervezők a szakaszokon, mert egy éve túl nagy volt az átlagsebesség – nyilatkozta Bálint Zoltán. – Az elsődleges célunk most is a táv teljesítése, de természetesen szeretnénk jól szerepelni. Kérdés, hogy milyen lesz az időjárás. Bevallom őszintén, egy kis esőnek kifejezetten örülnék, nem bánnám, ha saras, csúszkálós utakon zajlana a küzdelem, mert így valamelyest kiegyenlítődnének a technikai különbségek. Danival Mohácson jól dolgoztunk együtt, hamar összeszoktunk, úgyhogy reményeim szerint most is megfelelően kiegészítjük majd egymást. A Nissant alaposan átnéztük az első futam után, összességében készen állunk a rajtra.

Marton Dániel nem titkolja, nagy várakozással tekint pályafutása második versenye elé.

– Kicsit izgulok, de azt hiszem, ez teljesen érthető. Vegyes érzelmekkel készülök a derecskei megmérettetésre, de úgy vagyok vele, úgyis megcsináljuk – mondta a katonai csapat navigátora. – Átbeszéltük Zolival, hogy miben kell még fejlődnöm. A kondíciómon javítani kell, rettentő sokat kivett belőlem a mohácsi futam, s az itinerben található megjegyzésekre, figyelmeztetésekre is muszáj jobban ügyelnem, mert két hete is előfordult, hogy túlcsúsztunk az egyik kanyarnál. Ám már nagyon várom a pénteki startot.

Derecske-kupa, a 2010-es magyar tereprali-bajnokság második futama. (Az össztáv 539 kilométer, a szelektív szakaszok hossza 310,7 km)

1. szelektív szakasz (péntek): 28,2 kilométer (Nagyrábé)

2. szelektív szakasz (péntek): 28,2 kilométer (Nagyrábé)

1595899832
 

3. szelektív szakasz (szombat): 32,8 kilométer (Berettyóújfalu)

4. szelektív szakasz (szombat): 28,2 kilométer (Nagyrábé)

5. szelektív szakasz (szombat): 32,8 kilométer (Berettyóújfalu)

6. szelektív szakasz (szombat): 28,2 kilométer (Nagyrábé)

7. szelektív szakasz (szombat): 32,8 kilométer (Berettyóújfalu)

1595899832
 

8. szelektív szakasz (vasárnap): 20,5 kilométer (Derecske)

9. szelektív szakasz (vasárnap): 58,5 kilométer (Berettyóújfalu)

10. szelektív szakasz (vasárnap): 20,5 kilométer (Derecske)

1595899832
 

A 2010-es országos tereprali-bajnokság állása a második futam után:
1. Korda Erik, Tóth György (Nissan) 30 pont, 2. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 22,5, 3. Palik László, Darázsi Gábor (Nissan) 18, 4. BÁLINT ZOLTÁN, MARTON DÁNIEL (NISSAN) 15, 5. Lukács András, Szegedi Ferenc (G-Baba Proto Evo) 12, 6. Lónyai Pál, Garamvölgyi Zoltán (Nissan) 9.

Címkékbajnokság