Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fellobbant a szeretet lángja

Szöveg: Balatoni Kitti | Fotó: Nagy Gábor |  2021. december 17. 18:46

Meggyújtották az adventi koszorú negyedik gyertyáját a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai okjektumában december 17-én, pénteken. A megjelenteket – köztük Szabó Istvánt, a tárca honvédelmi államtitkárát - Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök, valamint Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök köszöntötte.

PC179168

„Ahogy a gyertyák fénye sokasodik, olyanok számomra, mint a jelzőfények, amelyek a karácsony felé terelgetik a szívünket és a gondolatainkat” – mondta Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök.

A szeretetet szimbolizáló negyedik gyertyát Szabó István honvédelmi államtitkár gyújtotta meg az adventi koszorún.

PC179145

Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök a figyelmes szeretet fontosságára hívta fel a figyelmet. „Betlehemben az történt meg, hogy a figyelmes isteni szeretet megmutatta nekünk, hogyan kellene egymással bánnunk, hogyan kellene egymást szeretnünk. Oda kell figyelni a másikra, hogy mivel ajándékozom meg. A figyelmes szeretet valójában arra figyel, hogy a másiknak mire van szüksége” – mondta.

A Honvédelmi Minisztériumban mind a négy gyertya lángja fellobbant, jelezve a karácsony közeledtét, melyek a hitet, a reményt, az örömöt és a szeretetet szimbolizálják. Az eseményen közreműködött a Légierő Zenekar – Veszprém, amelyen – mások mellett – dr. Korom Renáta, a tárca jogi is és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára, valamint Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka is tiszteletét tette.

Kapcsolódó cikkek