Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Focidélután a táborban

Szöveg: MH PRT-szóvivő |  2011. december 6. 14:44

Különleges labdarúgó-mérkőzést rendeztek a napokban Afganisztánban: az MH Tartományi Újjáépítési Csoportból szerveződött „válogatott” Pol-e Khumri város egyik futsal (a nagypályás foci teremben játszott változata) -csapata ellen lépett pályára. A barátságos mérkőzésen mindenki jól érezte magát.

A többségében magyar, illetve montenegrói és horvát tagokkal felálló „PRT-válogtatott" hívta ki Pol-e Khumri Azram elnevezésű futsalcsapatát, amelynek játékosai a helyi afgán bajnokságban edződnek már jó ideje, és azonnal elfogadták a felkérést.

A szervezés gyorsan ment – köszönhetően a magyar PRT CIMIC/PSYOPS részlegének. A tizenhárom sportolóból álló afgán csapat december első napján érkezett a katonai táborba.

A bemelegítést követően dr. Ruszin Romulusz ezredes, az MH PRT parancsnoka köszöntötte a csapatokat és sportszerű játékot kért tőlük. A kétszer 30 perces küzdelem során –  nagyszámú nemzetközi nézősereg előtt és pártatlan bíráskodás mellett – kiegyenlített játék alakult ki.

A végeredmény nem is annyira fontos – hangsúlyozta a mérkőzést követően Ruszin ezredes: sokkal lényegesebb, hogy közösen, sportolással sikerült eltölteni egy órát. A hitelesség kedvéért azonban mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a mérkőzést 12–8 arányban a katonák csapata nyerte.

A mérkőzés után az Azram FC játékosai sportszereket vehettek át a PRT parancsnokától.